Het Volk: Messias van sekte wordt moordenaar uit wraak

From XFamily - Children of God

Editor's note: The following article is in Dutch archived here in aggregate.

Messias van sekte wordt moordenaar uit wraak

Ricky Rodriguez op zijn afscheidsvideo. Even later zet hij het pistool tegen zijn hoofd en haalt de trekker over.

Press > Press:Dutch > Het Volk > 2005-02-02


Ricky Rodriguez filmt zichzelf terwijl hij een geweer laadt en aankondigt dat hij iedereen wil vermoorden die lid is van The Family. Dat is een sekte die ontstaan is tijdens de seksuele revolutie van de jaren zestig. "Want ik heb gezien hoe lelijk mensen kunnen zijn." Even later steekt hij een vriendin van zijn moeder dood en pleegt zelfmoord.

Ricky Rodriguez (29) was opgevoed om de leiding te nemen van The Family, een sekte die haar liefde voor seksuele genoegens nooit verborg. Ze vindt dat koppels recht hebben op buitenechtelijke relaties, incest is een doodgewone zaak.

Zoals vele Amerikaanse sekten geloven de leden dat zij de uitverkorenen zijn om tegen Satan te strijden als het einde van de wereld nabij is. De groep werd opgericht door de zelfbenoemde profeet, David Berg wiens preken in de sixties veel gehoor vonden bij de hippies in Californië. Make love, not war, zei Berg en de hippies doken met hem in bed. Seks was het uitverkoren middel om nieuwe leden te lokken. Wie lid werd van The Family moest seks hebben met alle sekteleden.

De sekte, die in 1986 even verboden werd, telt naar eigen zeggen 8.000 leden en heeft ontwikkelingsprojecten in 100 landen. Maar volgens voormalige sekteleden dienen die enkel om de huidige leidster Karen Zerby en haar huidige echtgenoot Peter Amsterdam rijk te maken. Na Ricky's zelfmoord is het FBI met een nieuw onderzoek begonnen.

Kroonprins van de profeet

Karen Zerby is de weduwe van profeet David Berg en Ricky's moeder, die door Berg voorbestemd was om de sekte te leiden. Karen en Ricky waren volgens de profeet de "getuigen" die vermeld worden in de Apocalyps. Volgens Ricky bestond die voorbereiding uit gedwongen seks met meisjes en vrouwen, elke dag opnieuw. Toen hij negen jaar oud was, had hij zijn eerste seks met een vrouw van 29 in Japan. Zelf was hij als baby van 20 maanden misbruikt door sekteleden.

In 2000 had hij er genoeg van. Maar zijn verleden liet hem niet los. "Altijd had ik nachtmerries. De demonen uit het verleden laten me niet met rust", zegt Ricky op de video. "Ik moet wraak nemen. Er moet iets gedaan worden tegen die kinderverkrachters."

Op 8 januari neemt Ricky zijn afscheidsboodschap op en stuurt kopies ervan naar zijn vrouw Elixcia en twee vrienden. In Tucson zoekt hij het vooraanstaande sektelid Angela Smith op. Hij wil van haar vernemen waar zijn moeder en stiefvader verblijven om hen te kunnen vermoorden. Wellicht is het plan verkeerd gelopen. Ricky steekt de vrouw drie keer met een mes en snijdt haar de keel over.

In het Californische Blythe belt hij snikkend zijn vrouw: "Doden is het moeilijkste wat ik in mijn leven heb gedaan. Ik mis je erg. Het enige wat ik zocht is liefde." Ricky schiet zich vervolgens door het hoofd.

"Met Ricky ging alles fout toen hij in contact kwam met onze vijanden. Was hij bij ons gebleven, dan was hij nu zeer gelukkig geweest", liet de sekte koeltjes weten. (PJ)


Source: Het Volk