Dagbladet: Guds misbrukte barn

From XFamily - Children of God

Editor's note: The following article is in Norwegian; archived here in aggregate.

Religiøs Sekt
tekst: bjørn k. bore foto: scanpix og linda næsfeldt
Som barn skal Ricky ha blitt seksuelt misbrukt av lederne i «Guds barn» i USA. I januar skjøt han en av dem - og seg selv. Sekten er fortsatt aktiv i Norge.

Guds misbrukte barn

Leder i dag: Nåværende sektleder Karen «Maria» Zerby, Ricky Rodriguez' mor, lever på ukjent sted. Foto: xfamily.org
Ricky og barnepiken: Bildet av en tre år gammel Ricky Rodriguez og barnepiken «Path» er hentet fra «The Story of Davidito». Boka ble publisert i 1982, og skulle være en manual for barneoppdragelse i sekten.
Ville hevne overgrep: Ricky Rodriguez, arveprinsen i «Guds barn», forlot sekten i 2000. Dagen etter at han spilte inn denne videoen i januar i år, drepte han morens tidligere sekretær Angela Smith før han skjøt seg selv.
«The Little Girl Dream»: En av David Bergs mange publikasjoner som ble spredt i sekten.
Aktive i Norge: På 1990-tallet drev «The Family» et større kollektiv for ungdommer på Flisa i Åsnes kommune. Tidligere beboere snakker om streng disiplin, og at de ikke fikk skolegang, men ble sendt ut på gata for å skaffe inntekter til sekten. Foto: William Mikkelsen
Kom seg ut: - Vi barna ble på alle måter inkludert i de voksnes liv, også sexlivet. Det var ingen grenser, forteller Kristy La Mattery. Både hun og faren Jim har forlatt sekten og bor nå i San Diego. Foto: Sandy Huffaker

Press > Press:Norwegian > Dagbladet > 2005-04-09


DET ER ET BEHOV for hevn

Den unge mannen med det korte håret snakker inn i videokameraet mens han putter kuler i et magasin. Han heter Ricky Rodriguez. Han er 29 år gammel. Han ble kalt «Davidito» da han vokste opp som arveprinsen i den omstridte kristne sekten «Guds barn», også kjent som «The Family».

Ricky pusler med kniver og skytevåpen mens han forteller om de seksuelle overgrepene moren og stefaren skal ha utsatt han og søsteren hans for. Og han forteller om alle de andre barna som ble misbrukt.

- Hva med de tusener av oss som bokstavelig talt ble «fucked over»?


PÅ 1970-TALLET kalte de seg «Guds barn». Sektens stifter David Berg talte mot forbrukersamfunnet og USAs krigføring i Vietnam, og han var for en kollektiv livsstil der alle skulle dele alt. Også sex. Mye sex. Fri sex var et uttrykk for Guds kjærlighet.

- Jeg praktiserer det jeg prediker, og jeg prediker sex, gutter og jenter, sier han på et av lydopptakene gruppa publiserte på 70-tallet.

Det fantes ikke noe som het utroskap i «Guds barn», og de mente barn også burde få ta del i Guds frie seksualitet.

«Det er overhodet ingenting galt med sex, så lenge det er praktisert i kjærlighet, samme hva man gjør, hvem det er med eller hvor gamle de er (...)», skal Berg ha skrevet i heftet «Djevelen hater sex - men Gud elsker det».

I løpet av 70-tallet fikk sekten mange tusen medlemmer - et anslag er 15 000 - og spredte seg til alle verdensdeler. Organisasjonen sier den fortsatt er aktiv i over 100 land.

I Norge skal det ha vært flere hundre medlemmer på det meste. Nå oppgir sekten at rundt 20 medlemmer bor i Norge. I tillegg jobber 40 misjonærer med norsk bakgrunn for «Guds barn» i Asia, Afrika og Øst-Europa.

Sekten innrømmer at de hadde en for liberal holdning til barn og sex på 70-tallet, men sier de har ryddet opp. I en offisiell uttalelse sier de at Rodriguez ikke har underbygd sine påstander, som de mener er blitt spredd for å skade gruppa.


RICKY RODRIGUEZ er den adopterte sønnen til den avdøde sektlederen David Berg. Rickys mor er nåværende sektleder Karen Zerby. Hun ble gravid med Ricky mens hun drev med såkalt «flirty fishing» - sex med fremmede menn for å skaffe inntekter og lokke til seg nye medlemmer. Hans biologiske far var en kelner med navn Carlos hun møtte på Tenerife på 70-tallet.

I videoen sier Ricky at han vil drepe moren for overgrepene hun skal ha utsatt ham for.

- Min egen mor ... Fy faen! Hvordan kan du gjøre slikt mot små barn? sier han.

Gjennom hele videoen fikler han med kniven eller andre våpen.

- Mamma skal få betale. Hun skal få betale dyrt.

Videotapen der Ricky Rodriguez tar avskjed med sine nærmeste, er 56 minutter lang. Han spilte den inn selv 7. januar i år i Tucson i den amerikanske delstaten Arizona. Dagen etter tok han livet av Angela Smith (51), et tidligere ledende medlem av sekten, før han tok sitt eget liv. Videoen var ment som en forklaring til de etterlatte. Magasinet har sett videoen, som er tilgjengelig på Internett. Utdrag har blitt vist på amerikansk tv.

Drapet og videoen har ført til sterke reaksjoner både blant tidligere og nåværende sektmedlemmer. En rekke personer som vokste opp i sekten, har stått fram og fortalt at de ble utsatt for mentale, fysiske og seksuelle overgrep.

- Ingenting av det Ricky sier i videoen er overdrevet. Jeg møtte ham flere ganger. Overgrepene mot ham ble dokumentert i tekst og bilder, og publisert innad i sekten. Jeg er ikke overrasket over at livet hans endte så tragisk, sier et mangeårig medlem av den innerste og hemmelige ledelsen i «Guds barn» til Magasinet.

- Det er mange som vokste opp i sekten som bærer på det samme sinnet som Ricky. De ble misbrukt foran øynene på sine jevnaldrende. Disse barna trenger hjelp, sier han.


«PETER» VOKSTE OPP i «Guds barn». Deler av oppveksten ble tilbrakt i Norge. Han bor i dag i Oslo. Som liten reiste han sammen med foreldrene rundt i Europa i campingvogn mens de advarte mot dommedag og samlet inn penger til sekten.

- Vi pleide å gå fram i kirken midt under gudstjenester og fortelle om dommedag. En gang kom politiet etter oss. Det var skremmende, men også morsomt, forteller han, og sier at han som sjuåring ble vitne til sin første orgie.

- Alle de voksne danset nakne. Det var veldig seksuelt. Men jeg trodde det var slik det skulle være.

Da han var åtte år gammel, brente faren skolebøkene hans.

- Han sa at nå var det over, verden skulle gå under. Hva skulle jeg med skolebøker?

I stedet for skolegang ble barna sendt ut for å selge kassetter og plakater til inntekt for gruppa.

- Vi fikk ikke komme hjem før vi hadde solgt kvoten vår. Det ble lange dager, men vi ble gode til å selge. Plakatene som handlet om fri kjærlighet, gikk jo unna, men de som handlet om dommedag, var vanskeligere å selge.

Petter har bodd i flere av sektens ungdomsleirer. Han forteller om jernhard disiplin.

- Vi måtte alltid si «sir» til de voksne. Å ta et glass melk etter frokost var nok til å bli skjelt ut. Svarte du de voksne, ble du slått. Skohorn, belter, bambusstenger. Var ikke det straff nok, så ble du slått foran de andre barna. En gang ble broren min slått til han besvimte. Det var som ei kjøttkvern, sier Peter.

Deler av tenåra tilbrakte han i sektens kollektiv på Flisa på Østlandet i Norge.

- Det var et av de bedre stedene, men mye rart skjedde der også. Noen barn ble straffet med innesperring, eller såkalt taushetsrestriksjoner, «silence restrictions». Da fikk de ikke lov til å snakke med andre, og måtte gå med et skilt om halsen.

«The Family»s regelverk for barneoppdragelse tillater fortsatt fysisk avstraffelse, og inntil tre timers taleforbud hver dag. Regelverket er publisert på nettsidene deres.

Peter har i dag jobb, barn og samboer. Han forlot sekten for flere år siden. Han greier seg, men minnene er tunge å bære for mannen i trettiåra.

- Jeg blir ganske opprørt av å snakke om dette her. Jeg er redd for å bli deprimert.

- Ønsker du hevn?

- Nei. Jeg har brukt tida på å lære å klare meg selv. Da jeg forlot «The Family», sto jeg uten utdannelse, uten penger, og de fleste jeg kjente, var fortsatt medlem. Nå har jeg fått meg jobb og familie, og vil bruke resten av livet mitt på å nyte det. Men «The Family» har aldri bedt om unnskyldning. Hvis de vil starte på nytt, må de innrømme det som har skjedd.


- JEG VIL ALDRI TILGI foreldrene mine.

«Mark» er født og oppvokst i «Guds barn». Han er født i USA, har amerikanske foreldre, men tilbrakte nærmere 12 år av oppveksten sin i Norge. Han har bodd i Oslo, Trondheim, Bergen og på Flisa.

- Da jeg var seks år, ble jeg tvunget til å ha munnsex med en voksen mann. Mamma fant ut av det, og han fikk en del kjeft. Men han fortsatte i gruppa i mange år etterpå. Han likte å se på at jeg kledde av meg, sier Mark.

- Jeg har sett barn ha sex med voksne. Jeg måtte se min søster danse naken for mennene - hun hadde så vidt fått pupper. Og min mor jobbet som prostituert.

Mark forlot sekten for flere år siden, bor nå i Norge og har en jobb i næringslivet. Oppveksten i «Guds barn» er noe han ikke diskuterer med noen, ikke engang nære venner.

- Hver jævla dag må jeg fortelle en ny løgn til folk jeg ikke vil skal få vite om oppveksten min.

Han forteller om jevnaldrende avhoppere som har begått selvmord.

- Vi regnet på det. Vi har i snitt et selvmord i halvåret blant oss som vokste opp i «Guds barn». Mange sliter. Mange jenter har blitt strippere og prostituerte.

Mark forteller mye om kollektivet på Flisa:

- Kommunen sa ja til at vi fikk hjemmeundervisning, men vi fikk aldri noen særlig skole. Når barnevernet kom, rømte vi. De voksne kalte det forfølgelse.

Flere dager i uka måtte barna inn til Oslo for å synge, samle inn penger og selge plakater, forteller han.

- Ingen av de voksne hadde jobb. Vi samlet inn grønnsaker og klær, og sa det var til de fattige. Vi løy, og folk var utrolig naive. Jeg har stått mange timer og frosset tynnkledd i kulda på Karl Johan. Ingen reagerte. Jeg mener, jeg er vokst opp i Skandinavia. Jeg fikk ingen skolegang, jeg fikk ikke snakke med barn utenfor sekten, jeg sto på gata og samlet inn penger. Hvorfor reagerte ingen, hvor var myndighetene?


JON EINISSON var sosialsjef i Åsnes kommune da «Guds barn» slo seg til på Flisa på starten av 1990-tallet. Han husker sekten godt, men sier han delvis er bundet av taushetsplikten.

- Men jeg kan si at på generelt grunnlag fant jeg grunn til bekymring. Barn ble holdt utenfor skoleverket, og de opphøyde seksualitet som Guds nåde og kjærlighet. Men dette var en mye større sak enn en liten landsens kommune kunne ta seg av. Vi greide ikke å gjennomføre en seriøs undersøkelse. Det meldte vi fra om til fylket, men det skjedde ingenting.

Kommunen gjennomførte flere forhåndsvarslede inspeksjoner på kollektivet, men valgte å ikke gripe inn. Einisson sluttet som sosialsjef i kommunen noen måneder etter at «Guds barn» kom til bygda.

- Denne saken er noe av det som har vakt min største bekymring gjennom flere tiår i skole- og sosialvesen. Men jeg følte meg helt hjelpeløs. Vi hadde ikke ressurser til å undersøke, sier han.

Da han sluttet, tok assisterende sosialsjef Ulf Stener Olsen over saken. 18. juli 1991 forfattet Olsen en rapport der han skrev at barnevernet ikke fant noen forhold som underbygde mistankene om seksuelle overgrep eller vanskjøtsel av barna. I rapporten trekker han fram hvor vakkert menighetens barnekor sang, og hvor disiplinerte og åpne barna var.

- Vi fant ikke grunn til å gripe inn. Men ting kan jo dekkes til, en kan få høre de mest vanvittige ting i ettertid. Sånt er vanskelig å fange opp med vanlige systemer, sier Stener Olsen til Magasinet.

Kollektivet på Flisa eksisterer ikke lenger. «The Family» har etter det Magasinet forstår ingen store kollektiver i Norge i dag.


AMERIKANEREN DAVID LYKINS (54) ble med i «Guds barn» i 1971. Han har siden 1998 ledet sektens arbeid i Norge. Han avviser beskyldningene om omfattende overgrep.

- Vi har hørt disse beskyldningene i årevis. Vi har hatt flere rettssaker og gått fri hver eneste gang. Jeg selv har ti barn, og snart sju barnebarn. Hvis det skjedde overgrep i «The Family», ville jeg laget et helvete. Men vi har flere tusen medlemmer i over hundre land, så jeg kan ikke si at slikt aldri har skjedd. Det har vært isolerte tilfeller, men vi har nulltoleranse på slike ting, sier Lykins.

Han mener beskyldningene er en privat sak mellom avhopperne og deres foreldre.

- Jeg kjenner jo flere av disse avhopperne og foreldrene deres, og det handler i 99 prosent av tilfellene om interne familiekonflikter. Det har ingenting med «Guds barn» å gjøre.


LEDELSEN I «THE FAMILY» innrømmer at det kan ha skjedd overgrep i gruppa, men at dette tok slutt etter at organisasjonen innførte regler mot seksuell kontakt med barn i 1986.

- Det er snakk om noen få, isolerte tilfeller, sier Abi Freeman, talskvinne for «The Family» i Europa.

Hun sier at gruppas teologi på 70- og 80-tallet var for liberal, og manglet grensesetting når det gjaldt å skjerme mindreårige mot voksnes sexliv.

- Vi var mer liberale seksuelt da, og det kan ha skjedd at mindreårige har opplevd ting de ikke burde. Seksuelle overgrep kan ha skjedd, uten at det var meningen å skade noen. Men det har ikke vært veldig utbredt, sier Freeman.

Overgrepene mot Ricky Rodriguez er delvis dokumentert i boka «The Story of Davidito», som sektens ledelse ga ut i 1982. Bilder i boka viser den tre år gamle guttungen som kysser brystene til barnepiken, poserer foran nakenmodeller eller kysser og klemmer andre barn. «Trekant som treåring» står det i en av bildetekstene. Boka var ment som en manual for barneoppdragelse innen sekten.

- Boka inneholdt ideer om utdanning, hva en gjør med vanskelig oppførsel og så videre. Og så var det noe som var galt, og det har vi beklaget, sier Freeman.

- Hva slags ting var det som var galt?

- Det var noen ting, som hvis en gutt ikke var omskåret så trengte han hjelp med, ja, du vet, å holde den ren. Etter hva jeg husker kan det også ha vært en diskusjon om hvordan hjelpe gutter med trang forhud. Råd en kan forvente å finne i ei bok om oppdragelse. Og så var det noen bilder der som ikke skulle vært publisert.

- Inneholdt de seksuelt materiale som omfattet barn?

- «The Story of Davidito» var på 400 sider, det var kanskje 10 til 20 sider som hadde bilder eller tekst som antydet kryssing av grensen for ømhet. Men vi kvittet oss med de bøkene, sier Freeman.

I 1991 OG 1995 sendte ledelsen i «Guds barn» ut detaljerte instruksjoner til alle sine bokollektiver om å destruere en rekke publikasjoner. Magasinet har fra et tidligere medlem av ledelsen fått kopier av detaljerte lister over hva som skulle ødelegges. Titler som «Jenta som ikke ville», «Djevelen hater sex» og «Barnebruder» indikerer innholdet i litteraturen som måtte ødelegges eller sensureres. Freeman sier hun ikke kan bekrefte om lista er et ekte dokument, men sier det stemmer at Berg skrev flere tekster om barn og sex.

- David Berg tenkte høyt om samfunnets grenser for seksualitet var riktig, hva grensen for når man ble voksen var. Det er en ganske ny idé at man ennå ikke er voksen når man når puberteten, og i store deler av verden er den seksuelle lavalderen 14 eller 15 år. Men Berg tok avstand fra dette i ettertid, sier Abi Freeman.

I 1986 ble seksuelle overgrep mot barn utvisningsgrunn i «Guds barn», og David Berg tok avstand fra sine tidligere læresetninger om barn og seksualitet.

- Det skjedde ting som var galt, men vi gjør ikke slikt lenger. Ingen mente å skade noen, men vi anerkjenner og innrømmer at det var noen problemer. Derfor innførte vi nye og strengere regler, og nå er barna i «The Family» sannsynligvis mindre utsatt for overgrep enn barn i resten av samfunnet, der slik misbruk er utbredt. Vi har blitt utsatt for en rekke granskinger av barnevern og politi verden over, og det har vært flere rettssaker. Ingen er dømt. Vi har ryddet opp, og vil gjerne snakke om alt det andre vi gjør, hjelpearbeid etter tsunamien, evangelisering og så videre, sier Freeman.


RYDDET VIRKELIG SEKTEN opp i 1986? En rekke tidligere medlemmer har stått fram i amerikanske medier og hevdet at de ble utsatt for overgrep i «Guds barn» også etter opprydningen på slutten av 80-tallet.

En av dem er talskvinne Abi Freemans egen datter. I mars i år sto hun fram i den britiske avisa Evening Standard og fortalte at hun ble utsatt for overgrep i «The Family» etter 1986. Freeman vil helst ikke kommentere datterens påstander.

- Jeg vet ikke helt hva min datter har sagt og ikke sagt. Den samme journalisten intervjuet meg og jeg ble ikke riktig sitert. Hennes problemer er hennes personlige problemer, det har ikke noe med «The Family» å gjøre. Det er stor fare for at en kvinne, uansett hvor i verden hun vokser opp, vil bli utsatt for overgrep. Og tror du jeg ville blitt i en organisasjon som tillot overgrep?

Interne dokumenter Magasinet har fått tilgang til, viser at ledelsen så seint som i 1993 talte for en liberal holdning i forhold til intimt samvær med mindreårige.

Dokumentenes eksistens bekreftes av Abi Freeman, men hun sier at disse uttalelsene seinere er beklaget og trukket tilbake.


ET ANNET EKSMEDLEM, Kristy La Mattery (29) fra San Diego i California, forteller Magasinet at overgrepene fortsatte etter 1986, og at ledelsen ikke reagerte.

- Vi ble oppfordret til å lage videoer der vi strippet eller danset for mennene, forteller hun.

Nå jobber hun med å starte et hjelpefond for personer som har vokst opp i «Guds Barn».

- Vi barna ble på alle måter inkludert i de voksnes liv, også sexlivet. Det var ingen grenser. Men samleiene jeg og søstrene mine hadde med en av de voksne, skjedde ikke offentlig.

Kirsti meldte fra til ledelsen. Det endte med at overgriperen måtte be om unnskyldning. Overgrepene fortsatte ifølge Kirsti, som seinere forlot sekten. I 1998 ble moren fratatt omsorgen for Kirstis lillesøster av barnevernet i San Diego.


NÅ OPPFORDRER SEKTLEDER Karen Zerby medlemmene til å ha sex med Jesus. Den såkalte «Loving Jesus»-læren beskrives på organisasjonens hjemmesider. Troende som ønsker et mer intimt forhold med Jesus, kan ifølge Zerby innbille seg at de har sex med Jesus når de onanerer eller har samleie. Siden sekten er mot homoseksualitet, bør menn tenke på seg selv som kvinner som har sex med Jesus. Sekten bekrefter at de har utarbeidet egne retningslinjer for tenåringer som er interessert i «Loving Jesus».

- Jeg hadde lenge tenkt på å forlate sekten, men «Loving Jesus» var dråpen som fikk begeret til å flyte over for meg og mange andre som hadde vokst opp i sekten. Det var da vi skjønte at «The Family» aldri ville forandre seg, sier Peter.


«ANNE», EN UNG LYSHÅRET kvinne bosatt i Oslo, er et annet eksmedlem som forteller at hun ble misbrukt under oppveksten i «Guds barn». Anne sier misbruket skjedde da hun bodde i et av sektens kollektiver i Asia.

- Fra jeg var 11 var det en mann som ville klemme og kysse på meg hele tida. Jeg var jo høy og lys. Når jeg sitter på kafé i dag, sitter jeg alltid med ryggen mot veggen. Det er fordi de voksne i et kollektiv jeg bodde i ofte kom bakfra for å ta meg på brystene.

En gang det ble arrangert kostymeball i kollektivet, ville ikke Anne danse med mannen hun sier forgrep seg på henne.

- Da fortalte mor meg at andre jenter på min alder ga store klemmer, og var mye åpnere. Vi skulle vise Guds kjærlighet.

Anne fikk hjelp av Redd Barna. Gjennom prosjektet «Go On», som startet i 1999, ble nærmere 40 barn og unge med bakgrunn fra «Guds barn» hjulpet til et nytt liv i Norge. Mange av avhopperne sleit med å skaffe seg et normalt liv etter oppveksten i sekten på 70-, 80- og 90-tallet.

- De seksuelle overgrepene var ikke det eneste. Andre ting var minst like ille. Du kunne aldri sette deg selv først eller tenke en egen tanke. Stolthet og uavhengighet ble sett ned på. En slik oppvekst gjør det vanskelig å greie seg i et normalt samfunn, sier Anne.

Selv vokste hun opp i frykt for å dø.

- Vi ble hele veien fortalt at verden ville gå under. Da jeg var seks år, måtte vi flytte til Asia. Norden hadde snudd ryggen til Gud, og atomkrigen sto for døra, forteller Anne.

De voksne diskuterte hele veien tegn på om apokalypsen var nær.

- Jeg regnet aldri med å bli mer enn 16- 18 år.

Hun tar en pause.

- Jeg lagde meg en liste over ting jeg ville gjøre før jeg døde. Ri på hest, få barn, sånne ting.


- I «GUDS BARN» ble overgrepene satt i system, sier Turid Berger, advokat og familiemekler.

Hun har jobbet mange år som advokat i barnevernssaker, og ledet «Go On»-prosjektet for Redd Barna.

- Historiene til Anne og de andre avhopperne er troverdige. Det er mange som forteller om liknende forhold. Møtet med avhopperne fra «Guds barn» var verre enn alt jeg hadde opplevd før på det tidspunktet. Og jeg har sett noe av det verste som har vært innen barnevernssaker i dette landet, sier hun.

Dag Hareide, tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet og medlem av Verdikommisjonen, var med på å ta initiativet til «Go On». Nå er han leder i Nordisk forum for mekling og konflikthåndtering. Hareide kjenner både nåværende og tidligere medlemmer av sekten.

- Det er jo gode sider ved denne sekten også, barna fikk en fellesskapsorientert og internasjonal oppdragelse. Men det var en tøff og totalitær oppdragelse. Jeg gikk ikke inn i deres private historier og kan ikke si noe om hva som foregikk av for eksempel seksuell eksperimentering. Men flere av dem trengte psykologhjelp, sier Hareide.

Hans engasjement har vært å hjelpe dem å etablere seg i Norge.

- Når du kommer ut av en sekt 21 år gammel, er norsk statsborger, men ikke kan norsk, og ikke har ungdomsskolen engang og vet lite om hvordan et vanlig samfunn fungerer, da er det tøft, sier Hareide.


«GO ON»-PROSJEKTET har ført til at mange av sektens avhoppere i Norge har greid seg rimelig bra. Ricky Rodriguez, den unge mannen i videoen, gikk det ikke like bra med.

I avskjedsvideoen forklarer han sin grusomme plan.

Moren, Karen Zerby, oppholder seg på ukjent sted - siste kjente tilholdssted er Portugal. Ricky har sporet opp morens tidligere sekretær Angela Smith, som også deltok i oppdragelsen av ham. Ricky sier han vil torturere henne for å få vite morens skjulested.

Han viser fram en lyddempet drill, en «stun gun» og en skarp stekegaffel.

- En ganske primitiv innretning jeg tror kan gjøre underverker, sier han til kamera.

Planen slår feil. Den tidligere sekretæren avslører ikke morens oppholdssted. I stedet dør Angela Smith på gulvet i sin egen leilighet med overskåret hals og tolv knivstikk. Ricky setter seg i bilen, og kjører mot California. Han ringer kona for å ta farvel. Noen timer seinere skyter han seg selv i hodet ved vannverket i den lille byen Blythe i California.

Liket blir funnet morgenen etter av en medarbeider i vannverket. Ricky «Davidito» Rodriguez ligger blodig, med et skuddsår i hodet, bak rattet på sin Chevy Cavalier. Ved siden av liket ligger en Glock 40-kaliber pistol. Sektlederens fortapte sønn, den tiltenkte arveprinsen, han som varslet endetidas komme, var død.

Når politiet kommer til åstedet, begynner det å ringe i telefonen til avdøde. Det er hans kone Elixia Munumuel [sic] som ringer. Hun forteller politiet at ektemannen hadde ringt henne kvelden før for å innrømme at han hadde begått et drap. I avskjedssamtalen til sin kone fortalte Ricky Rodriguez om sin samtale med sitt offer Angela Smith før hun døde.

- Hun forsto fortsatt ikke hva det var hun hadde gjort som var galt, skal Ricky ha sagt ifølge kona.


DRAPET PÅ ANGELA SMITH og det påfølgende selvmordet til Ricky Rodriguez førte til store medieoppslag i USA. Mange eksmedlemmer sto fram med sine historier. For «Mark» er Ricky Rodriguez en slags helt.

- Jeg er helt klart mot at man skal ta livet av andre, men mange av oss som har gått ut av «The Family» har ikke snakket om dette på årevis. Nå kommer alt opp igjen. Alle følelsene blomstrer opp.

Han tenker seg litt om.

- For å være ærlig greier jeg ikke å kritisere ham for det han gjorde. Nå skjer det kanskje noe. Men det var synd Ricky tok sitt eget liv, nå blir det jo ikke noen rettssak.


Første gang publisert: lørdag 9. april 2005


Source: Het Volk