Kristeligt Dagblads: Hævnmord efter opvækst i sekt

From XFamily - Children of God

Editor's note: The following article is in Danish archived here in aggregate.

Hævnmord efter opvækst i sekt

Han skulle have været sektens messias, men i stedet dræbte han sin barnepige og begik derefter selvmord

Kristeligt Dagblads/2005-01-26

— Af Anne Korsholm

Den 29-årige Ricky Rodriguez fra den internationalt udbredte sekt Familien har i denne måned dræbt sin tidligere barnepige Angela Smith og sig selv. Barnepigen var angiveligt en af de mange voksne, som havde forgrebet sig seksuelt på sektens kronprins Ricky Rodriguez, mens han voksede op i sekten, hvor sex med børn var udbredt og legitimeret gennem bibelvers og sektens egne skrifter.

Egentlig var hans mål at torturere og dræbe sin mor, fremgår det af en afskedsvideo optaget i hans hjem i den amerikanske stat Arizona.

– Min mor skal betale for, hvad jeg har lidt – og hvad tusindvis af andre børn har lidt. Hvis jeg ikke får hende denne gang, vil jeg jage hende i kommende liv, sagde Ricky Rodriguez få timer før hævnen, mens han fremviste skydevåben og torturredskaber som loddekolbe og bor.

Familien hed tidligere Guds Børn. Sekten blev stiftet af Ricky Rodriguez stedfar, David Berg, i 1960'erne. Den tiltrak især hippier, venstrefløjsaktivister og de såkaldte Jesus People og var en blanding af kristendom, fri sex og dommedagskult, som blev udbredt i hele den vestlige verden.

Sekten blev især kendt for at missionere gennem "hellig prostitution", hvor kvinder tilbød sex for at tiltrække nye mandlige tilhængere – såkaldte "flirting fishing" – og senere blev også sektens udbredte seksuelle overgreb mod børn kendt og affødte i 1986, at sektens ledere officielt måtte tage afstand fra den del af gruppens religiøse praksis.

Ricky Rodriguez blev som barn af sektens ledende par, David Berg og Karen Mama Zerby, opdraget som rollemodel for alle familier. Derudover skulle han være en slags messias, fremgik det af David Bergs profetier. Sektlederen kaldte ham prins Davidito og hans mor for dronning Maria eller Mama.

– De vil blive vidner i endetiden. De vil have sådan en kraft, at de kan nedkalde ild fra himmelen og udslette deres fjender. Til sidst vil de blive dræbt, men efter tre og en halv dag, vil Jesus oprejse dem fra de døde, profeterede David Berg således om Ricky Rodriguez og hans mor.

Hans nylige mord og selvmord bliver massivt omtalt i amerikanske medier. Familien forsvarer sig ivrigt, mens andre børn, som voksede op i sekten, står frem og fortæller deres historier.

– De viste dig, hvad du skulle gøre og satte dig sammen med en voksen. Da jeg var 11 år, var jeg syg af sex. Jeg havde set det hele og prøvet alt, siger for eksempel 29-årige Xeleste Jones om sin opvækst til The Sunday Times.

Familiens talsmand og dronning Marias nye mand, Peter Amsterdam, kendt som kong Peter, har skrevet et brev til alle nuværende medlemmer: "Nogle mennesker udnytter denne tragedie og bruger den til at skade Mama, mig og Familien. De nedbryder det arbejde, vi gør for Herren."

Stifterens profeti om Ricky Rodriguez' rolle i endetiden bliver nu officielt underkendt.

– Familien har vidst i flere år, at Davidito ikke ville opfylde profetien. Vi tror, at profetiers opfyldelse også er afhængig af personens egne valg, siger talsmand Claire Borowik således i The San Francisco Chronicle.

Blandt tidligere medlemmer af Familien håber mange, at den åbenlyst fejlagtige profeti vil skabe tvivl og mistillid blandt nuværende medlemmer – og muligvis endda ødelægge Familien helt.

Ricky Rodriguez forlod officielt Familien i 2000. Siden har han stået for en kritisk hjemmeside om sekten, hvor han blandt andet har skrevet:

"Jeg håber, at en dag vil den onde ledelse af Familien dø sammen med Familien, og det hele vil blive noget, som skete engang – eller endnu bedre: noget glemt".


korsholm@kristeligt-dagblad.dk

Guds Børn-Familien: Familien hed oprindeligt Guds Børn. Den blev stiftet i 1960'erne af den nu afdøde selvudnævnte leder David Berg, som af tidligere tilhængere bliver beskrevet som en karismatisk pædofil, der med bibelhenvisninger og egne skrifter legaliserede sex med børn. Familien hævder at have mellem 8000 og 12.000 tilhængere fordelt på omkring 100 grupper i verden. Også i Danmark er der en lille gruppe tilhængere.


Source: Religion.dk